TRETOPPHYTTER OSLOFJORD – OVERNATNING I TRÆKRONERNE MED FJORDUDSIGT

unik overnatning tæt på oslo - overnat i en trætophytte med udsigt til oslofjorden
5 trætophytter (op til 7 personer) Priser fra 2.490 – 5.990 NOK pr. nat Køkken (gaskomfur, ovn, vask og køleskab) Hund velkommen (2 af hytterne) Åbent hele året Book dit ophold her

Reklamesamarbejde med Tretopphytter Oslofjord

På vintertur med overnatning i trætophytte

Dybt inde i skoven på Veggefjeld ligger fem smukke trætopshytter. Vi boede i Våkeredet, men hytterne er identiske og ligger godt spredt med hver deres fine udsigt til Oslofjorden. Tilmed er denne oplevelse kun 40 minutters kørsel fra Larvik havn eller en time fra Oslo. De aller fleste ankommer i bil, men da vi havde valgt at tage på vintertur med offentlig transport vil vi blot nævne at dette helt sikkert også går flot an.

Vi ankom til hytten en februar dag i minus 10 grader. Luften var frisk, og vores kinder var røde. Med store øjne betragtede vi snelandskabet og mærkede skovens stille ro bundfælde sig i os. Carl og Walter gjorde deres for at bryde roen, og med fuld forståelse – sneklædte bakker og marker ligger jo fuldstændig op til leg og fjollerier. Velkommen til Tretopphytter Oslofjord.

tretopphytte oslofjord set oppefra i vinterlandskab

Bo 110 meter over havets overflade med panoramaudsigt til Oslofjorden

Trappen op til hytten 10 meter over os var lækker og bred, og udsigten blev flottere for hvert trin. På toppen ankommer du til en flot terrasse og med fineste panoramaudsigt udover Oslofjorden – det var fuldstændig magisk. Dele af fjorden var dækket af is og sne, fjeldene på modsatte kyst lå i et flot hvidt lag af sne. Der stod vi og gik helt i stå og bare gloede udover det rolige vand og sneklædte landskab. Begge drenge var dog allerede gået på opdagelse i hytten og vi måtte derfor også ind og se det hele indefra. En lille obs på hyttens hems, som har en meget stejl trappe. Her skal man have et ekstra øje på de små størrelser.

stue med sofahjørne i tretopphytte oslofjord
køkkenet i tretopphytter oslofjord

Indretning af trætophytten

Hytten er på sine 22 m2, en ægte tinyhouse trætophytte. Stue og køkken går i et med panoramaudsigt til Oslofjorden. Der er et enkelt soveværelse med dobbeltseng og vinduer ud mod skoven og fjorden. Ved siden af soveværelset er bad og bio-toilet. Fra stuen går en trappe til 1. salens hems, her ligger 5 madrasser og i gavlenden er et panoramavindue ud mod fjorden. Det er virkelig indrettet funktionelt og hyggeligt, og størrelsen passede rigtig godt til os fire. Med rette indstilling er det selvfølgelig muligt at tage flere afsted, men på vinterdage som disse med kulde og sne vil man komme hinanden tæt – det er nok noget andet på en sommerdag, hvor man opholder sig endnu mere udendørs.

Madlavning på bål og komfur

Vi valgte selv at lave mad begge dage i hytten. Der findes dog også mulighed for at bestille morgenmad og tallerken anretning med ost og pølse. Vi havde handlet ind til to forskellige one-pots på forhånd, så det var både nemt, hurtigt og billigt – og fuldstændig lækkert. At sidde i sofaen efter en dejlig dag i sneen, med fødderne under tæppet, brændeovnen knitrende i baggrunden og en dampende varm pastaret på sin tallerken. Det kan noget!

Herude i skoven gør man ikke så meget – her er man bare. Alligevel blev det til flere gåture efter rådyrspor, masser af kortspil og ikke mindst kigge på egern og fugle, som hver dag kom og hilste ved bakkerne på terrassen. Så helt utrolig hyggelig og flot en oplevelse. Vil på det varmeste anbefale, at man booker minimum to nætter for at man ægte oplever naturens vekslende farver, samt glemmer tid og sted.

bålhygge med fjordudsigt
skovtur og sne
Book dit ophold hos tretopphytter oslofjord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *