LOLLAND-FALSTER: EN FAMILIEGUIDE TIL AKTIVITETER OG UNIKKE STEDER AT SOVE

treehouse b&B

Reklamesamarbejde med Visit Lolland Falster 

Lolland-Falster, også kendt som Sydhavsøerne, var for os et ukendt rejsemål. Som familie, der elsker at gå på opdagelse efter nye steder til den naturnære ferie i Danmark, har jeg over det seneste år kun tilføjet flere og flere unikke og naturnære oplevelser og overnatningssteder til Lolland-Falster listen. Velkommen til denne familieguide – vores inspiration til 5-dages oplevelser og overnatninger, hvor naturen er i fokus. 

* Vi var afsted i juni 2024. 

DAG 1:
EN SLENTRETUR VED NYSTED HAVN &
ANKOMST TIL KORSGAARDEN

Nysted byder på en lille havn og bycentrum, der med sine farverige huse skaber en særlig stemning. Her fandt vi også Nysted Bageri, et lille bageri, der byder på lækre kager, brød og ikke at glemme deres hjemmelavet is. Så var ferien ligesom ægte i gang – også selvom skyerne hang lidt mørke og tunge på himlen. Det er ikke muligt at nyde lækkerierne i bageriet, men lige udenfor finder I en skøn hyggekrog kaldet ‘Smørhullet’ med borde og bænke.

Herefter var det tid til at finde vej til vores første overnatningssted – beliggende kun 10 minutters køretur fra Nysted.

GLAMPING PÅ LOLLAND: NATURLIG PÅ KORSGAARDEN 

Da vi ankommer til laden, går der ikke længe, før vores drenge opdager det gigantiske SUP-board og en bold, og snart er den første basketkamp i gang. Joachim dukker op kort efter og byder os velkommen. Han fortæller, at han overnattede i Fiskeørnen, hvor vi skal bo, og blev så forelsket i Korsgaarden og Lolland-Falster, at han nu er en del af det lille medarbejderteam. Hans historie får mig til at smile, og jeg mærker straks den afslappende stemning – som at være landet på et smukt og hyggeligt naturhostel. Mens drengene leger videre, viser Joachim os fællesområdet med køkken, toilet, bålplads, udebruser med varmt vand og spiseområder både inde og ude. Alt sammen i flotte rammer til fri afbenyttelse. Tanken om at kunne vælge fællesarealet til og fra, krydret med nem adgang til friluftsliv, virker utroligt hyggelig. Og børnene? De har i mellemtiden fundet en skaterrampe bag bakken på fællesarealet. Livet på Korsgaarden føles allerede som et dejligt feriehjem.

fiskeørnen - Glamping hos korsgaarden

Vi boede i Fiskeørnen (4 personers luksusshelter med en dobbeltseng og køjeseng). 

Et kig til nogle af glampingteltenes placeringer rundt ved søerne. 

Buschcrafthytten og fællesarealet omkring udgør et hyggeligt spot for samvær og fællesaktiviteter. 

Udenfor finder I en stor bålplads, samt borde og stole nok til flere familier.

DET SIMPLE UDELIV, SAMT NEM OG LÆKKERT MAD OVER BÅL

Vi blev de glade gæster, der især nød fællesarealerne og spiste her både morgen og aften, mens børnene legede frit rundt. Vi forældre fik også tid til hinanden, især under tilberedningen af vores aftensmad over bål. Korsgaarden tilbyder som noget nyt forhåndsbestilte madportioner fra Hotel Sakskøbing – virkelig nemt og lækkert, også selvom kødet fik lidt for lang tid en af dagene. Her fik vi også mødt Morten, ejeren af Korsgaarden, som fortalte om sin kærlighed til stedet og de forskellige gæster der kommer på ferie til Lolland, fra friluftsentusiaster til natur-novicer. Og så er der ikke bedre tips end dem man får fra værterne, som fx at gå på besøg hos grisene og gederne længere oppe af vejen. Flere tips kan findes på Naturlig på Korsgaarden

FAKTABOKS: Naturlig på Korsgaarden 

13 glampingenheder: 2-3 pers. Fiskeørnen (4 pers. + rejseseng). De fleste er placeret rundt om den store fiske- og badesø.

Pris: fra 1000-1900 kr. for 2 personer inkl. morgenmad, opredte senge, håndklæder og rengøring.

Mad: Aftensmad kan bestilles (kræver kun let tilberedning på bålet).

Køkken: Fælles køkken

Toilet & bad: Toilet med skyl i fællesområdet, samt udebruser (varmt vand). Et fælles toilet ved glampingenhederne.

Hund: Velkommen (+ betaling)

Fællesrum: Mulighed for tilkøb; minibar, brænde, fiskegrej, cykler, SUP-board og sauna.

Læs mere om Naturlig på Korsgaarden og book dit ophold her

DAG 2:
LABYRINT, SUP & SAUNA-DAG

LABYRINT LOLLAND-FALSTER

Tre timer fløj afsted i den eventyrlige skovlabyrint med quiz, smutveje & skovlegeplads. Helt genialt udendørs aktivitet for vores drenge på 6 og 3 år. Ved indgangen tilkøber I quiz-ark til det eller de emner, I ønsker at svare på, mens i bevæger jeg rundt i labyrinten. På selve labyrint-delen inkl. tid til smutveje turene brugte vi små to timer. Husk gerne at medbringe egen mad, da her er mange hyggelige madpakke spots og drengene fik tilmed leget igennem på de sjove legeområder. Læs mere om labyrint Lolland-Falster her. 

“Bliv ædt af en haj” – Labyrint turen byder ikke kun på forskellige spørgsmål, men også med mulighed for mange små og sjove smutveje undervejs.

Drengene på SUP-board tur ved Korsgaarden. 

SUP-BOARD & SAUNA PÅ KORSGAARDEN

Resten af dagen brugte vi på Korsgaarden. Thomas og drengene prøvede det største SUP-board vi nogensinde har set (plads til 8 personer). Det var stabilt, men lidt tungt og langsomt, men så hyggelig en oplevelse at sidde derude på vandet, hvor de så fiskehejren, blishøns, ænder og en gedde. Bagefter dyppede vi os i søen, nogle helt under, andre kun fødderne, og sluttede af med en tur i den lille tøndesauna. Drengene gik ud hvert tredje minut for at dyppe fødderne og få noget at drikke. Varmede gik vi til fællesarealet, skyllede os under den udendørs bruser. To døgn i den friske luft er ved at være gået, og hvor jeg dog elsker naturferier som denne, hvor der er TID til at lege – for både store og små.

DAG 3:
DANMARKS SYDLIGSTE PUNKT, ET DYP I MARIELYST OG EN NAT I PILETRÆET


Gedser Odde, 54° 33′ 32″ N, 11° 58′ 10″ Ø,
og du er ankommet til både Falsters og Danmarks sydligste punkt. Her vandrer øjnene straks ud mod udsigten til det blå hav og hvor de høje klippeskrænter er et smukt syn i sig selv. Det var både vildt, imponerende og lidt skræmmende at se, hvordan efterårsstormen har taget en god bid af kysten. Vand, sand og sten – så ved man godt, hvad børnene kan få tiden til at gå med de næste timer. Vi hilste også på flere, der var ude og kigge efter fossiler. Det er mildt sagt en særlig stemning at stå på denne plet på Danmarkskortet. Klik her for direkte link til parkeringspladsen, hvorfra du går et par hundrede meter langs den asfalteret sti eller langs strandkanten.

carina ved Gedser odde
klippeskrænter ved Gedser odde
Walter ved Gedser odde

MARIELYST BADEBY – FERIEBYEN MED STRANDLIV OG HYGGE

En lille køretur fra Danmarks sydspids landede vi i den flotte gamle badeby Marielyst. Her summede det af liv og feriestemning, og man er ikke i tvivl om, at man har ramt en flot lille turistby. Vi startede ud med en gåtur til den kridhvide og enormt børnevenlige sandstrand, hvor vi fortsatte ud på den store badebro.

Herfra kan du få skridt fra vandkanten træde ind på Danmarks største træterrasse, som er fyldt med butikker og spisesteder. Vi valgte at slå os ned i midten af det hele og tage os en frokostpause ved Cafe Mynthe, hvilket var et hit – både med hensyn til deres madanretninger og ikke mindst deres smoothies.

Marielyst strand

Marielyst Strand er kendt som en af Danmarks smukkeste strande, hvor vandet er lavt, hvilket gør det ideelt for familier med små børn.

Marielyst strand og badebro

Om sommeren er der opsat en stor badebro (også mulig adgang for kørestole). 

TREEHOUSE B&B: DE 3 SMÅ TRÆTOPHYTTER PÅ FALSTER

Om eftermiddagen checkede vi ind i Trætophytte 3, og jeg håber, at billederne taler for sig selv. Intet luksus, men vi elskede alt ved det. I de små trætophytter kan man ikke undgå at føle sig lidt som et barn igen – som om man har fundet det perfekte skjulested i naturen, hvor man i fred og ro kan hygge sig et par meter oppe i det store piletræ. Her er der tid til nærvær og refleksion, og det var sjovt at se, hvordan børnene tog hele konceptet til sig. Da de først trådte ind i hytten, gik der flere timer, før vi så dem igen. Måske skyldes det, at hytten er simpel og overskuelig, og at der lå lidt legetøj på bordet til dem.

treehouse b&B

Trætophytte 3 er den største og har egen terrasse. Her kan man gemme sig lidt for verden en stund.

treehouse b&B

Hvad der startede som tanker om et legehus i træerne blev til 3 hyggelige små hytter i det store piletræ.

KOM TÆT PÅ NATUREN HOS TREEHOUSE B&B

Trætophytterne giver en virkelig mulighed for at komme tæt på naturen, med bladenes raslen i vinden, fuglefløjt til sent ud på aftenen, og igen når man vågner, hvor vi fik tilført lyden af regnens tromlen på hyttens tag. Og hertil kommer de friske dufte fra træerne, buskene og planterne omkring.

Værtsparret Conny & Nikolai er venlige og imødekommende, og viser gerne omkring. De fortalte, hvordan projektet med Treehouse B&B egentlig startede som et byggeprojekt af et legehus i træerne til deres sønner, men pludselig greb om sig og endte med disse tre hyggelige trætophytter i piletræet.

Vi nåede også en tur forbi den yngste søns byggeprojekt. Han har brugt sine konfirmationspenge på at bygge et Tiny House i skoven bag Treehouse B&B. Også et virkelig unikt getaway, som er værd at holde øje med. Treehouse B&B er et skønt lille sted, hvor kreative ideer for lov til at komme til live. 

FAKTABOKS: Treehouse B&B

3 træhytter (2 til 2 pers., 1 til 4 pers.)

Pris: 600 kr. – 800 kr. inkl. opredning.

Toilet & bad: Toilet med skyl helt tæt på hytterne. Udebruser (koldt vand), blot spørg og I kan få et varmt bad indenfor.

Morgenmad: Kan tilkøbes (bestående af pandekager, mælkeprodukter og kaffe/the)

Køkken: Nej, men der er rindende vand og strøm i og ved hytten.

Hund: Velkommen

Læs mere om hele overnatningsprojektet på www.idehytten.dk
Book dit ophold her.

DAG 4:
SAFARITUR & OVERNATNING I KNUTHENBORG SAFARIPARK

De fleste af os har hørt om Knuthenborg Safaripark, men det, vi ikke vidste, er, at det på ingen måde er en almindelig zoologisk have. Her er ingen overflod af butikker og caféer og heller ikke mange dyr på begrænset plads. De næste to dage blev kort sagt en igennem fantastisk naturoplevelse med rigtig god tid til at studere nutidens og fortidens dyr.

Knuthenborg savannen

SAFARITUREN STARTEDE I LIMPOPOLAND 

Vores aller første tip – ankom til åbningentidspunktet for dagen(e) flyver afsted. En lokal anbefalede os at starte dagen i Limpopoland. Mens mange turister starter med at køre rundt og se alle dyrene nød vi en omgang leg på den fantastiske natur- og vandlegeplads. Efter tre timer med tarzanbanen, Kilimanjaro-klatring, trampolin-hop, rutsjebaner og tømmerflåde-leg og et indtag af madpakker var vi klar til at udforske dyrene i parken.

HVORDAN KOMMER MAN RUNDT I KNUTHENBORG SAFARIPARK?

I parken kører man rundt i egen bil. Også mulighed for at cykle rundt (blot obs. at der er flere anlæg I ikke kan komme ind pga. livsfarlige dyr). Drengene var især spændte på at se tigerne, så det var vores første stop. Vi parkerede og gik langs en gangbro over tigernes og løvernes indhegninger. Det var imponerende at gå på den lange bro med direkte udsigt til de store rovdyr. Pludselig kom den store hantiger helt tæt på og forsvandt under broen, hvilket var lidt angstprovokerende, indtil den kom frem igen efter ca. 5 minutter. 

Tilbage i bilen brugte vi parkens app, der fortalte om dyrene og havde quizzer, som vi alle deltog i. En super hyggelig måde at få børnene til at lære mere om dyrene på. 

OVERNATNING I ET SAFARITELT – MED UDSIGT TIL ZEBRAER OG ELEFANTER

Efter parkens lukketid bliver den bilfri, hvilket skaber en unik atmosfære, og der er stadig mange ruter at udforske til fods. Vi ankom til Camp Ruaha, hvor vi overnattede i det mest luksuriøse safaritelte nogensinde. Det var som at være i en almindelig feriehytte, bare i form af et safaritelte. Vi stornød at hyggesnakke med elefanterne, der kom helt tæt på for at hilse. 

safaritelt glamping knuthenborg

Aftenlys over det smukke safaritelt. Et hyggeligt og rummeligt telt med seks sovepladser fordelt på tre rum, oplagt til et ophold for den store familie eller tage bedsteforældrene med. 

elefant savannen Knuthenborg

De fire elefanter er tidligere cirkusdyr, og det virkede næsten som om, at den ene elefant bevist gik og hilste på de hytter, der boede overnattende gæster.  

AFTENAKTIVITETER, NÅR MAN OVERNATTER I PARKEN

Aftenens aktiviteter begyndte med et besøg i Orangeriet ved Flintehuset, hvor personalet viste forskellige skind og knogler og delte historier fra parken. Vi så bl.a. tigerskind, zebraskind, og kranier fra tiger, ulv og bavian samt æg fra strudse og emuer.

Derefter gik turen til Dinosaurskoven, hvor livagtige dinosaurer overraskede os alle, især vores 3-årige Walter. Det var en intens og spændende oplevelse, hvor selv voksne blev imponerede. Efter skoven besøgte vi elefanternes stald, hvor Walter faldt til ro igen, og der blev sagt godnat til de store flotte dyr.

Knuthenborg skind og knogler

Carl på 6 år, som ikke kan få nok af dyr, fik stillet utallige spørgsmål og nød hvert øjeblik.

dinosaurer skoven i Knuthenborg

Dinosaurskoven om aftenen – hvor man næsten følte, man gik alene rundt blandt fortidens dyr.

FAKTA: Overnatning i Knuthenborg Safaripark

Overnatningstyper: Safaritelte og diverse hytter. Camp Ruaha safaritelt (plads til 6 personer).

Pris: 1999-4999 kr. afhængig af sæson/overnatningstype. Prisen gælder op til 6 personer og inkludere adgang til safariparken i to dage, samt aften adgang, ophold i Knuthenborg Camp, samt slutrengøring.

Mad: Medbring selv eller tilkøb både aftensmad og morgenmad.

Toilet & bad: Ja eget toilet & bad i safariteltet.

Læs mere og book dit ophold her. 

DAG 5:
FARVEL TIL KNUTENBORG OG ET DYP VED HESTEHOVED STRAND

Børnene var slet ikke klar til at skulle sige farvel til alle dyrene, men pludselig stod vi i det vildeste skybrud og det blev derfor alligevel en god naturlig afslutning at sætte sig i bilen og vinke farvel til dyrene og vores to flotte feriedage i Nordeuropas største safaripark.

HESTEHOVED STRAND

Vi besluttede os i sidste øjeblik at tage færgen fra Tårs (Vestlolland) til Langeland i stedet for at køre over Sjælland. Jeg havde nemlig set en mulighed for at vi på den måde kunne nå et smut forbi Hestehoved Stand, som er kendt for at have Danmarks næstlængste badebro. Området med den lille legeplads, så lækker strand og de mange muligheder for at tage sig en stille stund herude skuffede på ingen måder.

hestehoved strand Lolland

Hestehoved strand – med sin 190 meter lange badebro. Et omklædningshus for enden af broen og mulighed for køb af sauna-billet (om vinteren).

badetur ved hestehved strand

Vejret var måske ikke det mest sommerlige, men jeg kunne ikke få mig selv til at tage hjem fra en sommerferie uden at få taget en svømmetur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *